logo

دعاوی کیفری

تعریف دعاوی کیفری

دعاوی کیفری، دعاوی هستند که برای رسیدگی به موضوعاتی که قانون گذار آنها را به موجب قانون ممنوع و مستوجب مجازات دانسته است مطرح می‌شوند. در واقع منظور نظر طرح کننده این دعوا، تقاضای رسیدگی و مجازات شخصی است که عملی را مرتکب شده که به موجب قانون برای آن عمل مجازات تعیین شده است.

دعاوی کیفری به دو دسته تقسیم میگردند:
جرایم علیه اموال: دعوای کیفری بسته به نوع جرمی که موضوع دعوا قرار می گیرد دارای انواع متعددی هستند بعضی از آن ها مربوط به جرایم علیه اموال می باشند بدین صورت که شخصی تقاضای رسیدگی به آسیب و جرمی را می کند که علیه اموال و مالکیت او واقع شده است.  مصداق بارز این دسته از جرایم سرقت و کلاهبرداری می باشد.
جرایم علیه اشخاص: این دسته از جرایم جرایم ای هستند که موضوع و هدف آنها موجودیت یک شخص و اعضا و بدن و تمامیت فیزیکی شخص می باشد جرایمی که جرایم که در این دسته بسیار بارز هستند جرایمی هستند که منجر به طرح دعوای کیفری ایراد ضرب و جرح عمدی، قتل، سقط جنین و توهین می شوند.

روند طرح شکایت و رسیدگی: دعاوی کیفری با اعلام جرم از طرف شاکی از طریق مراجعه به کلانتری و یا ثبت شکواییه در دفاتر الکترونیک قضایی آغاز میگردد. دادسرا به عنوان مرجع تعقیب اقدام به تحقیقات مقدماتی نموده، در صورتیکه در این تحقیقات، وقوع جرم را احراز نماید قرار جلب به دادرسی صادر و پرونده را به دادگاه کیفری صالح جهت و صدور رای ارسال میکند و درغیر اینصورت قرار منع تعقیب ویا موقوفی تعقیب صادر مینماید. پس از قطعیت رای صادر شده، پرونده برای اجرای حکم به اجرای احکام کیفری که در دادسرای مربوطه مستقر است ارسال میشود. اجرای احکام کیفری بر اساس رای که صادر شده اقدام به اجرای رای می نماید و مجازاتی را که قانون گذار و قاضی پرونده برای مجرم پرونده در نظر گرفته است به مرحله اجرا در می آورد.

وکلای کیفری موسسه دادآوران عمدتا از دانش آموخته رشته حقوق جزا و جرم شناسی بوده و بدلیل داشتن تجربیات فراوان و وکالت درپرونده های متعدد کیفری و شناخت کامل از پیچ و خم و های مسیر پیش رو در این دست دعاوی ، می توانند به بهترین شکل ممکن در راستای احقاق حقوق موکلین خود (طرح شکایت و یا دفاع از اتهام انتسابی) اقدام نمایند.

مراجع رسیدگی به دعاوی کیفری

مراجع قضاییمراجع اختصاصیدیوان عالی کشور
دادگاه عمومی جزاییدادگاه انقلاب 
دادگاه تجدید نظر استاندادگاه ویژه نیروهای مسلح
 دادگاه ویژه روحانیت

مهمترین دعاوی کیفری

قتل، کلاهبرداری، جعل و استفاده از سند مجعول، سرقت، خیانت در امانت، صدور چک بلا محل، فروش مال غیر، توهین، افترا، تهدید، مزاحمت نوامیس، ورود به عنف، شرب خمر، جرایم مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز، تعزیرات حکومتی، رفع تصرف عدوانی کیفری و خلع ید از املاک، سوء استفاده از عناوین دولتی و رسمی، تخریب اموال، جرایم اقتصادی، رشاء و ارتشاء، اختلاس، ضرب و جرح، نزاع جمعی، جرایم مستوجب قصاص و دیه، روابط نامشروع، جرایم اقتصادی، جرایم رایانه ای و فضای مجازی، جرایم رانندگی، جرایم کیفری اشخاص حقوقی و …

ثالث و ثالث اجرایی، تنظیم انواع قراردادها از جمله قراردادهای تجاری و بازرگانی، کاری، مشارکت در ساخت، پیش فروش املاک، پیمانکاری و اجاره نامه، صلح نامه، مبایعه نامه و انواع صورت جلسات و مکاتبات رسمی و حقوقی، میانجیگری و سازش در اختلافات به همرام تنظیم سازشنامه، قبول داوری در قالب شرط ضمن عقد یا موافقتنامه داوری، صدور رای داوری، اجرا یا حسب مورد ابطال آرای داوری، انعقاد قراردادهای مدت دار با شرکتها، بازرگانان و ارگانها با موضوع مشاوره و یا در اختیار قراردادن وکیل جهت انجام امور حقوقی و …

برچسب‌ها :

اشتراک‌گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.