logo

دعاوی حقوقی

تعریف دعوای حقوقی

دعاوی حقوقی (مدنی) زمانی مطرح می گردند که افراد برای گرفتن حق خود و برای جبران خسارت ناشی از نقض این حقوق به دادگاه ها مراجعه می کنند. در واقع هدف از طرح دعوای مدنی رسیدن به حق می باشد. امور حقوقی بیشتر دربرگیرنده دعاوی مرتبط با اموال بوده ،که غالبا در قالب عدم ایفای تعهدات قراردادی، وصول مطالبات، دعاوی چک، سفته واسناد تجارتی، مطالبه انواع خسارات و… مطرح می گردند.

روند اقامه دعوا و رسیدگی: دعاوی حقوقی در اکثر مواقع با ثبت دادخواست توسط خواهان علیه خوانده در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی آغاز و حسب مورد و بر اساس صلاحیت ذاتی و نسبی، در مرجع قضایی صالح رسیگی شده و منتج به صدور رای میگردند. اجرای رای پس از قطعی شدن آن با اجرای احکام مدنی دادگاه حقوقی می باشد.

وکلای حقوقی موسسه دادآوران:
بخش حقوقی  مجموعه دادآوران متشکل از وکلایی است که در امور مرتبط به دعاوی و مباحث مدنیدارای تخصص، تجربه و تحصیلات آکادمیک در  رشته های حقوق خصوصی،حقوق عمومی،حقوق ثبتی،حقوق تجارت بین الملل و حقوق مالکیت فکری  بوده و به پشتوانه این موارد، تخصص لازم و کافی در طرح دعوا ویا دفاع از حقوق موکلین در پرونده های حقوقی را دارند.

مراجع رسیدگی به دعاوی حقوقی

مراجع قضاییمراجع اختصاصیدیوان عالی کشورمراجع اداری
دادگاه عمومی حقوقیدادگاه انقلاب دیوان عدالت اداری
دادگاه تجدید نظر استانشورای حل اختلافکمیسون های شهرداری
 مراجع پیش بینی شده در قانون کار
مراجع ثبتی

مهمترین دعاوی حقوقی

وصول مطالبات ( چک، سفته، رسید، فاکتور، حساب دفتری و …) ، الزام به ایفای تعهدات قراردادی، الزام به تنظیم سند رسمی، ابطال معاملات و اسناد، اخذ ضرر و زیان ناشی از جرم، اجرای اسناد و احکام از طریق واحدهای اجرای احکام دادگستری و اجرای ثبت، دعاوی مرتبط با اداره کار، تفکیک و افراز املاک، فروش اموال مشاعی، اخذ سند مالکیت، دعاوی اوقاف و ستاد اجرایی و بنیادها و مسکن و شهرسازی، انحصار ورثه و تحریر و مهر و موم ترکه،  اخذ حکم محجوریت، طلاق از جانب زوج یا زوجه، طلاق توافقی و کلیه دعاوی خانواده، دعاوی به طرفیت بانکها، خلع ید و تخلیه عین مستاجره، دعاوی تصرف (تصرف عدوانی،ممانعت از حق و مزاحمت)، اعتراض شخص ثالث و ثالث اجرایی، تنظیم انواع قراردادها از جمله قراردادهای تجاری و بازرگانی، کاری، مشارکت در ساخت، پیش فروش املاک، پیمانکاری و اجاره نامه، صلح نامه، مبایعه نامه و انواع صورت جلسات و مکاتبات رسمی و حقوقی، میانجیگری و سازش در اختلافات به همرام تنظیم سازشنامه، قبول داوری در قالب شرط ضمن عقد یا موافقتنامه داوری، صدور رای داوری، اجرا یا حسب مورد ابطال آرای داوری، انعقاد قراردادهای مدت دار با شرکتها، بازرگانان و ارگانها با موضوع مشاوره و یا در اختیار قراردادن وکیل جهت انجام امور حقوقی و …

برچسب‌ها :

اشتراک‌گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.